Gymnastiekvereniging ALDO

FitGym


Samen bewegen, samen plezier hebben!
Fitgym is een gezellig uurtje sporten,
waarbij we de algehele conditie verbeteren,
aan krachttraining doen, maar ook zorgen
dat we alle spieren soepel houden.

Fitter, sterker en soepeler!
De les begint met een warming-up om alle spieren los en warm te maken. Hierna gaan we door met een stukje conditietraining en krachttraining. Denk daarbij aan oefeningen voor buik-, been- en bilspieren. Voor de armspieren kunnen we ook nog gebruik maken van dumbles.
Daarnaast werken we met yoga- en pilates oefeningen. Yoga oefeningen worden met name gebruikt om lenigheid en ontspanning te bevorderen. Pilates oefeningen bevorderen kracht, co÷rdinatie, balans, stabilisatie en lenigheid van het lichaam. Ze werken rompversterkend en zorgen voor een betere stabiliteit. Je bouwt dus niet alleen kracht op, maar houdt bovendien de spieren op de juiste lengte en de gewrichten soepel.

De lessen zijn op muziek en over het algemeen dynamisch en beweeglijk. Verschillende werkvormen worden gebruikt. Zo bewegen we door de hele ruimte heen, staan we in de kring, of zitten we op een matje. Het gebruik van verschillende werkvormen zorgt er voor dat we ook onze hersens uitdagen!

Fitgym is voor iedereen. Iedereen kan op eigen niveau werken. Heb je last van een schouder of een knie en kan je niet alles meedoen, dan kijken we samen naar alternatieve oefeningen.

Kom eens langs, doe gewoon een keertje lekker mee en ervaar zelf hoe leuk de Fitgym is!
De les wordt gegeven in de kleine zaal van De Nieuwhof.
Op donderdag van 19.30 tot 20.30 uur.
Leiding: Claudia de la Croix
Opgeven en info: 06 14383542 of E-mail