Gymnastiekvereniging ALDO
Ouder-Peutergym

Spelen is leren en leren is spelen!

Ouder-peutergym is speciaal bedoeld voor peuters van + 2 tot 5 jaar die samen met hun papa en/of mama, oma of opa lekker willen gymmen in een 'echte' gymzaal.

Het opdoen van veel plezier en bewegingservaring is op deze leeftijd erg belangrijk. Samen bewegen verstevigt het contact tussen peuter en begeleider. De peuters krijgen spelenderwijs wisselende toestelsituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.

Daar komen ook andere vaardigheden bij zoals zingen, kringspelletjes, kleine opdrachten, het leren inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte, het rekening met elkaar houden, wachten op je beurt en het leren van elkaar.

Het taalgevoel bij een peuter is nog in ontwikkeling dus begrippen als 'over de bank' en 'er onderdoor' komen door beweging tot leven. We activeren, stimuleren en ondersteunen daar waar nodig is en samen zorgt dit voor een goed zelfvertrouwen.

Al deze lessen zijn ook geschikt voor peuters met een bewegingsachterstand of die wat 'bangig' zijn om angsten te overwinnen en grenzen te verleggen. Ze leren meer te durven en op een veilige manier te bewegen.

Ouders, wil je eens meemaken hoe leuk Ouder-Peutergym is voor kinderen, kom dan eens langs voor een gratis proefles. De eerste twee lessen zijn gratis.

De lessen worden gegeven op zaterdag in de grote zaal van De Nieuwhof, Rivierweg 1, Westervoort.

Lestijden
DagTijdstip
Zaterdag09.00 – 10.00
Zaterdag10.00 – 11.00
Zaterdag11.00 – 12.00

Chloé Legros
Technische leiding

Emma van Wissen en Liz Koenhen
Ondersteuning
Laatste nieuws
Agenda