Gymnastiekvereniging ALDO
Meisjesturnen Selectie

Het leren van turnoefeningen, wat je doet in de voorselectie, is natuurlijk al heel leuk. Maar nog leuker is het om in wedstrijden te laten zien hoe goed je de turnoefeningen beheerst.

Bij de selectie leer je de turnoefeningen nog beter uit te voeren. Ook ga je leren om alle oefeningen achter elkaar uit te oefenen zoals dat ook in wedstrijden gebeurt.
Plezier blijft voorop staan maar inzet en motivatie zijn natuurlijk ook nodig om goede resultaten te behalen.

Meisjes die naar de selectie doorstromen, trainen eerst 6 weken op proef mee. Na deze periode wordt beoordeeld of de turnsters bij de selectie kunnen blijven trainen.

De selectie bestaat uit een groep meisjes variërend in de leeftijd van 7 t/m 24 jaar. Er wordt twee keer in de week getraind.

Er wordt geturnd in verschillende divisies. De divisies hebben elk 3 voorrondes, waarna plaatsing voor finales kan volgen. In de afgelopen jaren hebben we al vaak medailles gewonnen in de verschillende divisies, dus we doen het best goed.

Als je tot de meisjesturn selectie hoort, ben je verplicht om mee te doen met wedstrijden die door de KNGU worden georganiseerd. En je moet het clubtenue dragen. Dit kan je via ALDO bestellen. Kijk voor het bestelformulier bij Informatie onder het kopje clubtenue.

De lessen worden gegeven in de grote zaal van De Nieuwhof, Rivierweg 1, Westervoort.

Lestijden
DagTijdstip
Maandag18.00 – 20.00
Donderdag16.30 – 18.30

Inge de Wit
Technische leiding

Kim van Heumen
Technische leiding
Laatste nieuws
Agenda